woensdag 22 juni 2011

Grijs en roze!

Jullie zullen wel denken; wat een rare foto, zo op de zijkant. Maar om de één of andere duistere reden krijg ik hem niet gedraaid en ik wil hem toch graag laten zien. Vorige week kocht ik bij AH een bos pioenen. Normaal hou ik niet zo van roze, maar voor roze pioenen maak ik een uitzondering, die vind ik prachtig. Helaas kwam van deze hele bos maar 1 knop uit. Nu zag ik op een ander blog (vraag me niet meer welke) dat iemand de knoppen in een schaal liet drijven en dat die wel uitkwamen. Dus nu wist ik direkt wat ik met het leuke zinken teiltje, dat ik bij de Action heb gekocht, kon doen. Vanavond heb ik de bloemknoppen erin gelegd en na ongeveer 2 uurtjes kwamen ze al een beetje uit. Ik ben benieuwd hoe het er morgenochtend uit ziet.

Ik vond de teiltjes van de Action zo leuk (en goedkoop) dat ik er meerdere heb gekocht. Eén heb ik gevuld met schelpen. Deze staat op het tafeltje in de hal.


Eén maand of twee geleden hebben wij onze bruine bank vervangen door een antractietgrijze en onze leemkleurige stoelen door lichtgrijze. In de kamer staat ook een oude grenen kast, die wij een paar jaar geleden ook leemkleurig hebben geschilderd. Op zich echt hartstikke leuk, maar het kleurt totaal niet meer bij de nieuwe meubels. Nu had ik bedacht, dat deze kast ook grijs moet worden en dan lekker mat. Dus heb ik een proefpotje grijze krijtverf gehaald en ben daar mee aan de slag gegaan. Nog niet op de kast, want ik wist niet zeker of het de juiste kleur grijs is. Ik ben begonnen met twee donkerbruine kandelaars grijs te maken. En het resultaat bevalt mij zeer goed. Ik vind de kleur super! En ook zo mooi mat. Hopelijk vindt Ron het ook leuk, dan kunnen wij na de vakantie aan de kast beginnen.
Ze zijn mooi geworden he?! Nu nog even een mooie roze kaarsen kopen, dat kleurt mooi bij de pioenen of misschien worden het wel witte kaarsen. Daar ga ik nog eens een nachtje over slapen. Ik wens iedereen welterusten en morgen gezond weer op!!


Liefs, Martine

13 opmerkingen:

Anneke zei

Prachtige pioenen! Heel mooie teiltjes ook! De kandelaars zijn mooi, prachtige grijze kleur! Met die kast komt het goed :)

Home and Lifestyle zei

De grijze verf van je kandelaars vind ik erg mooi...dat belooft veel goeds voor je kast! Ik ben al een tijd niet bij de A.ction geweest...misschien kan ik dat vandaag wel even doen :-)!

Ik wens je een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

brigitte zei

Leuk dat teiltje en als de pioenen zo wel uit komen waarom niet.
Ik vind het een super oplossing.
Volgens mijn zus moet je ze masseren.
Jammer dat wij geen action in de buurt hebben.
De grijze kleur is prachtig.
Groetjes Brigitte

Miranda zei

De teiltjes hebben hier ook een mooi plekje gevonden; ze staan buiten, gevuld met witte waterplantjes. Je kandelaars zijn supermooi geworden, brengt mij wel op een idee, ik heb ook nog twee (lelijke) bruine kandelaars staan! Welke verf heb je gebruikt?

Fijne dag,
Miranda

Martine zei

ziet er goed uit hoor, grijs-mat....erg mooi!
gewoon doen, die kast, zal je echt geen spijt van krijgen!
Groetjes Martine

Brenda zei

Hoi martine,

Wat een mooie pioenrozen zeg, ik ben er gek op!! Helaas komen ze bij mij ook vaak niet open....
Die bakjes heb ik ook, ik heb hem buiten staan, de vogels drinken er altijd uit zo leuk om te zien!!!
Je kandelaars vind ik GEWELDIG wat een gave kleur erg mooi dat krijtverf geeft zo'n mooie mate look!
En welke kleur kaarsen zijn het geworden? Ik zou roze doen.... haha!
Liefs Brenda

Diana zei

Wat is het toch leuk he om je spulletjes weer een nieuwe look te geven, mooi geworden hoor. Wit of roze tja...ik zou een aantal kleurtjes nemen zodat je het kunt aanpassen aan de bloemen van de week groetjes Diana

José zei

Hoi Martine,
Zo, nu eerst een reactie van mij.... Vroeger zou ik de eerst zijn geweest die op je blog reageerde, maar nu kan ik het niet meer bijhouden (hahaha). Leuk hoor, al die nieuwe spulletjes. Ene...als je het mij zou vragen, witte kaarsen......
De kleur grijs is prachtig en ben dan ook heel benieuwd naar het eindresultaat van je kast. Dat zal nog een hele klus worden.
Gezellig weekend en groetjes,
José

Kom Achterom zei

HA Martine
Leuk om bij jou binnen te wapperen.
Mooi zeg zo in de schaal.
je hebt een heel gezellige blog dus ik ga je volgen hoor!!
fijne week
Yolanda

Claudia zei

Dank je wel voor je lieve woorden. Zo bijzonder om te zien hoe blogwereld met je meeleeft als het even tegen zit…

Anoniem zei

Leuke schaal en kandelaars.

Zilly zei

Schiet op en mail je adres door-dan komen de haarspeldjes naar je toe.
silcampschroer@gmail.com

bleudelavandou zei

Ik kwam even kijken op je blog en vind het allemaal best leuk.

Ik word alvast volger

liefs
marieke