maandag 16 mei 2011

Taart & Jampotjes

Met moederdag kreeg ik mijn familie op bezoek om te bbq-en! Als toetje had ik een heerlijke citroen-yoghurttaart gemaakt (eigenlijk is het een kwarktaart, maar ipv kwark en slagroom heb ik heerlijke biogarde yoghurt en water gebruikt). Omdat wij bij het ontbijt alle aardbeien op hadden gegeten, had ik er geen één meer over om te taart te versieren. Dus heb ik van marsepein allemaal kleine bloemetjes gemaakt en die over te taart verdeeld. Wij vonden dat het er heel feestelijk uit zag en het smaakte ook nog prima!! Al een tijdje bewaar ik de jampotjes van bon-mamam. Ze zien er zo gezellig uit, met die rood-wit geruite dekseltjes! Vorige week heb ik er een lekker toetje met aardbeien in gemaakt. Op de foto zie je maar 1 potje, maar wij hadden ieder ons eigen potje. Het stond zo gezellig op tafel!!


Ook heb ik een paar potjes in gebruik als windlichtjes. Touwtje erom, hartje van klei eraan en klaar! O, ja en een kaarsje erin natuurlijk.Als iemand nog leuke ideeën heeft voor de jampotjes, hoor ik het graag!

Tot gauw!Liefs, Martine

7 opmerkingen:

Miranda zei

Je taart ziet er heerlijk en vrolijk uit! Wat een leuk idee van de jampotjes; ik heb er ook nog een paar staan, dus ga even aan het freubelen!

Fijne dag en bedankt voor de leuke tips.

Anoniem zei

Erg leuk, een toetje in een jampotje! Die ga ik onthouden. Ook de waxinelichtjes heb je leuk gemaakt. Ik heb hier ook een aantal jampotjes die staan te wachten...

Anita zei

Die taart ziet er jummie uit!Die was vast snel op!
Je bon mamam pojes zijn ook leuk.Ik gooi ze zelf ook nooit weg.Ik maak zelf jam en geef ze ook wel weg en daar vind ik dit ook zo'n leuk potje voor.Kleedje erop,gezellig etiketje eraan,een klein kadootje!Ik heb ook zo'n potje staan met lieve knoopjes en stukjes lint erin die te mooi om weg te doen zijn maar te kort om te gebruiken dus hup in het potje.Een soort lief kijkpotje is het aan het worden!!Misschien een tip?
Groetjes Anita

Eefies day zei

Wat heb je de taart leuk versierd en de manier waarop je de taart maakt kenik,geen slagroom en net zo lekker.
Leuk die potjes enzeker zo als toetje een heel goed idee.

Groetjes,Eefie

José zei

Hoi Martine,
Wat heb je weer leuke en vooral lekkere dingen gemaakt. Die jampotjes omgetoverd tot waxinelichtjes zijn helemaal het einde.....Echt super.
Nog een gezellige avond en groetjes,
José

Dicky zei

Hoi Martine,
Je taart ziet er lekker uit. Ik maak vaak een kwarktaart en dit is een leuk manier om hem te versieren dus dat ga ik zeker doen. Je jampotjes zijn ook erg leuk. Het is een leuke manier om zo je toetje te serveren als je eters hebt.
Groetjes Dicky

Ilse zei

Hallo Martine ,
Wat een lekkers allemaal , ik krijg er honger van .
De waxinelichtjes vind ik geweldig !!!
We zullen wat meer confituur ( Jam zoals jullie zeggen :-)
moeten eten .
Groetjes Ilse