zondag 28 augustus 2011

Mooie vaas en oude spiegel



Al een tijdje was ik op zoek naar een mooie, beetje stoere vaas. Maar dat viel nog niet mee. Want als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, is er niet zoveel wat aan mijn verwachtingen voldoet ( ik ben helemaal niet kieskeurig hoor!). Maar afgelopen vrijdag heb ik hem dan eindelijk gevonden. Gewoon bij de bloemist in mijn woonplaats. Ook kocht ik daar de grijzige takkenbos, die uiteindelijk boven op de vaas terecht is gekomen. Toen ik thuiskwam met mijn vaas, heb ik hem direkt op tafel gezet. Dat stond leuk. Tijdens het eten bedacht ik mij ineens dat boven in onze slaapkamer die mooie oude spiegel hing en dat die wel een heel mooi bij de vaas zou kunnen staan. Ron vond het allemaal niet zo'n goed idee, maar hij ging na het eten toch even weg. Dus ik heb direkt de spiegel naar beneden gesjouwd en op de tafel achter de vaas gezet. Zelf vind ik het helemaal te gek staan. Lekker stoer en toch een beetje sjiek!






Er is alleen 1 probleempje. Aan de wand, naast de spiegel hangt een groot canvasdoek, met een prachtige zwart-wit foto. Op zich een prachtig ding, maar zo naast die spiegel staat het een beetje raar. Dus daar moet nu toch echt iets anders aan de muur komen. Ik dacht zelf aan zo'n leuk soort kapstokje, zo'n mooie plank met van die haken eronder. Maar Ron is nog niet overtuigd. Dus daar moeten wij het hier thuis nog maar eens over hebben. De spiegel vond hij bij nader inzien ook wel een leuk idee, dus wie weet!!



Nu liggen er takken op de vaas, maar het is de bedoeling dat er ook bloemen in komen. Samen met mijn schoonmoeder, die erg goed kan bloemschikken, ga ik daarmee een keertje aan de slag. Mijn schoonmoeder verzorgt regelmatig de bloemstukken in Slot Zuylen in Oud Zuilen bij Utrecht. Dus zij weet wel raad met bloemen!! Maar eerst moet ik nu op zoek naar een simpele vaas, die in mijn nieuwe vaas past, want ik denk dat hij niet waterdicht is.



Vanmiddag gaan wij waarschijnlijk even winkelen in Amersfoort. Misschien kom ik daar nog wel een handige vaas tegen.



Ik wens iedereen een hele gezellige zondag, ondanks het heerlijke (maar niet heus) weer!


Tot gauw,




Liefs, Martine

zondag 14 augustus 2011

Pallethout en kadootje.

Wat was ik blij gisteravond! Ron heeft voor mij van een oud pallet een bord gemaakt, waar mijn kaartenrek op kan hangen. Het is een lekker robuust bord geworden. Ik vind het helemaal super!! Er komt aan de achterkant nog een soort "uitzetijzer" aan, zodat het bord niet tegen de muur hoeft te staan.

Voor een college, die mij heeft toevertrouwd dat ze oma wordt van een meisje, heb een gehaakt vlindertje op een rompertje genaaid. Het vlindertje is uiteraard roze. Nu nog even leuk inpakken en klaar is mijn kleine kadootje. Ik ben benieuwd of ze het leuk vindt.


Vandaag heb ik nog een aantal vlindertjes gehaakt. Ze komen altijd wel van pas en het is een leuk werkje om even tussendoor te doen.


Voor de kinderen is de laatste vakantieweek aangebroken. Alle boeken moeten nog worden gekaft, dus het wordt een gezellige rommelboel op tafel, HEERLIJK!


Fijne week en tot gauw!!

Liefs, Martine

woensdag 10 augustus 2011

Nog meer leuke post!

Een tijdje geleden kreeg ik van Katja, mij oud-collega die tegenwoordig in Curacao woont, een hele leuke envelop toegestuurd. In deze envelop zaten twee prachtige zelfgemaakte bloemen en een aantal leuke labeltjes. Katja, nogmaals bedankt hiervoor. Nu is er naar Katja een envelop met gehaakte bloemetjes onderweg.

Vorige week heb ik de give-away gewonnen van Sil. Ik had mij aangemeld als volger op haar blog en kreeg vervolgens een lief kaartje en twee schattige haarspeldjes in de brievenbus! En weet je wat ook zo gaaf is, Sil heeft haar eigen postzegels, echt helemaal te gek!!


Vandaag heb ik lekker een tijdje boven gezeten en een paar leuke kaartjes gemaakt. Die kan ik helaas nog niet laten zien, ik moet ze nog versturen.


Ook heb ik een paar kandelaars van mijn ouders geschilderd met grijze krijtverf en ben ik begonnen aan een vogelhuisje. De verf moet nog even drogen, maar in het volgende bericht kan ik denk ik wel wat laten zien.


Tot de volgende keer!

Liefs, Martine

zondag 7 augustus 2011

Kaart, kruk en knoopjes! O ja, en lelies!

Toen wij thuis kwamen van vakantie lag er een hele mooie kaart op de deurmat. Het was een "welkom-thuis"kaartje van José en haar familie. Zo lief! Er zit een heel leuk gehaakt vlindertje op, zo schattig. José,nogmaals bedankt!

Van mijn schoonouders kreeg ik een prachtige bos lelies. Maar na een paar dagen roken ze zo verschrikkelijk sterk dat ik ze heb verhuisd naar de tuin. In een oude zinken gieter staan ze daar ook heel leuk.


Ruim voordat wij op vakantie gingen had ik bij de Hema een leuke kruk gezien. Maar toen ik eindelijk had besloten om hem te kopen, was hij natuurlijk uitverkocht, helaas. Vorige week was ik samen met Lisa weer bij de Hema en toen zag Lisa hem staan: De Kruk!! Ze zei: nu niet meer twijfelen, mam, neem hem nu meteeen mee! Tja, toen moest ik wel natuurlijk. En ik ben harstikke blij met m'n kruk. Ik heb er een zinken teiltje van de Action opgezet met daar boven op een krans. Zelf vind ik het helemaal leuk staan. Wat vinden jullie?



Bij de Hema hebben ze ook hele vrolijke knoopjes, die kon ik natuurlijk ook niet laten hangen.





Zaterdag heb ik mijn hobbykamer lekker opgeruimd en ik hoop komende week weer lekker aan de fröbel te gaan.

Liefs, Martine

woensdag 3 augustus 2011

Terug van vakantie!

Nu klinkt het net alsof wij net terug zijn van vakantie, maar wij zijn ruim een week geleden thuisgekomen. We hebben het heerlijk gehad. Eerst zijn we richting Parijs gegaan. Eén dag hebben we rondgelopen door deze prachtige stad. Het was de bedoeling dat we nog een dag terug zouden gaan, maar het weer werd zo slecht, dat daar niets van terecht is gekomen. Ik hoop dat we nog een andere keer kunnen gaan.

De dag nadat we in Parijs zijn geweest hebben we Eurodisney bezocht. Wat is het daar toch leuk. Ook al zijn mijn kinderen inmiddels groot, het is toch nog echt genieten met al die leuke attracties en die vrolijke disney-figuren. Het was die dag prachtig weer, dus dat hebben we enorm getroffen. We zijn helemaal tot het eind gebleven, hebben ook het afsluitende vuurwerk gezien. Al met al een hele geslaagde dag!



Omdat het weer zo slecht werd zijn wij eerder dan gepland richting Spanje vertrokken, daar was het gelukkig wel lekker. Het was daar zo relaxed, dat ik vergeten heb om veel foto's te maken. Ik heb alleen foto's gemaakt toen we een dagje richting de rotsen zijn geweest. De kinderen (en papa) konden daar heerlijk vanaf duiken/springen en daarna lekker snorkelen en zwemmen. Ook heb ik foto's gemaakt bij het karten. Dit vinden ze echt te gek om te doen, hoe harder ze gaan, hoe beter!!





Het was een heerlijke vakantie. Helaas ging het weer veel te snel voorbij, zoals ieder jaar. Gelukkig is het weer hier nu ook redelijk (de ergste regenbuien hebben wij gemist). De kinderen hebben nog een paar weekjes vrij. Jasper is druk aan het werk bij de wakeboard-baan hier in de buurt en Lisa hangt gezellig de hele dag om mij heen. Lekker samen een beetje winkelen en boodschappen doen. Maar volgende week gaat zij nog een klein weekje samen met een vriendin kamperen op een camping hier in de buurt, dus dan kan ik ook weer meer mijn eigen dingetjes gaan doen. Op creatief gebied heb ik nog niets uitgevoerd sinds we terug zijn van vakantie, helaas. Ik moet eerlijk bekennen dat de inspiratie ook nog redelijk onder het nulpunt zit, maar daar komt vast wel snel weer vanandering in.




Zo, het is een lang kletsverhaal geworden. Ik hoop dat ik jullie niet verveel met dit geklets en ik hoop snel weer wat leuks te kunnen laten zien. Tot gauw.

Liefs, Martine