zondag 30 november 2008

Workshop

Gisteren heb ik een leuke workshop gevolgd bij Dolls & Decorations in Almere. Wij hebben een heel leuk boekje gemaakt, of eigenlijk een boekje in een boekje. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet. Mijn boekje is helaas nog niet af, moet ook nog wat foto's bijbestellen, maar het wordt super. Dat kan ook niet anders want de workshop werd gegeven door Ingrid, en die maakt altijd prachtige dingen. Het boekje van de scrapdag met mijn tantes en mijn nichtje heb ik wel afgemaakt, maar ik moet nog even foto's maken, net als van de kaarten die ik de afgelopen dagen heb gemaakt. (maar de batterij van m'n camera is leeg, moet ik even opladen). Als ik de foto's heb gemaakt zal ik ze showen, hier op mijn blog.

Ik wens iedereen een gezellige werkweek (met sinterklaas!!). Veel plezier allemaal!!

woensdag 26 november 2008

Digitale layout


Nog niet zo lang geleden heb ik mijzelf Photoshop Elements 6 kado gedaan. Maar heel erg handig ben ik er niet mee. Nu heb ik mijn eerste digitale layout gemaakt. Hiervoor heb ik een template van Jessica Sprangue gebruikt. Samen met haar video-tutorial is het aardig gelukt. Ik vond het echt hardstikke leuk om te doen. En denk erover om de cursus 'Up & Running with Photoshop' te gaan doen, zodat ik straks ook wat beter weet hoe Photoshop nou eigenlijk werkt. Het enige waar ik nog een beetje over in zit, is dat die cursus in het Engels is. (niet bepaald mijn sterkste kant!).

Nog even wat anders: aanstaande zaterdag ga ik een workshop doen bij Dolls & Decorations in Almere. Deze workshop wordt gegeven door Ingrid, zij maakt altijd prachtige layouts, kaarten en miniboekjes. Zaterdag gaan we een miniboekje maken. Je kan je voorstellen dat ik er onwijs veel zin in heb. Het resultaat zal ik zo snel mogelijk hier showen.

Het is nu de hoogste tijd om mijn bedje op te gaan zoeken, zodat ik morgen fris en fruitig op mijn werk kan verschijnen. Welterusten en tot de volgende keer.


donderdag 6 november 2008

foto's

Hierbij wat foto's van mijn transparant boekje!

Het was echt super leuk om te maken. Ik ben van plan om er nog een te gaan maken. Zondag heb ik daar al wat spulletjes voor gekocht.

Verder heb ik niet zoveel nieuws te melden vandaag. Alleen dat ik zaterdag een workshop fotografie heb bij de scrapbookwinkel Scraps in Nieuwerbrug. Dus wie weet wat voor een mooie foto's ik vanaf volgende week kan maken.

Nou, tot de volgende keer en veel scrapplezier gewenst!

ps.het boekje van José is ook echt helemaal gaaf geworden!!

dinsdag 4 november 2008

Hoera!

Hoera, mijn transparant boekje is af! Ik heb de hele voorkant, zoals ik die zondag had gemaakt eraf gehaald. Ik vond hem niet bij mijn foto's passen. Ik heb namelijk foto's gebruikt van bloemen uit mijn tuin, maar de voorkant was voorzien van sterretjes. Op een transparant heb ik een nieuwe voorkant gestempeld met mijn 'prima Build-A-Frame'stempels. Best moeilijk, stempelen op dat gladde transparant, maar het resultaat mag er zijn, vind ik zelf. De binnenkant heb ik aangekleed met enkel bloemetjes en wat tekst, heel eenvoudig. Door al die transparanten en het vilt wat ik al had gebruikt had het niet veel meer nodig. Morgen ga ik proberen om er foto's van te maken, zodat ik het boekje ook kan showen.

Ik kan nog wel wat foto's laten zien van canvasjes die ik heb gemaakt. Zonder foto erop welliswaar, maar met gebruik van verf en stempels en wat oud papier. Zelf vind ik ze leuk geworden, ze hangen nu bij mij in de hal.

Ook heb ik vandaag foto's gemaakt van de gave schoentjes, die Jasmijn, mijn buurmeisje aan had (maatje 20, klein he?!)
Misschien ook leuk om een keertje een layout van te maken. Ik vond ze zo schattig.

Nou misschien tot morgen en anders zeker tot donderdag!

zondag 2 november 2008

Workshop

Vandaag heb ik samen met José echt een super workshop gevolgd in Heesch. De workshop werd gegeven door Birgit Koopsen. Wij hebben een transparant boekje gemaakt. Echt SUPER GAAF!!! Ik ga nog geen foto's laten zien, want het is nog niet helemaal af, maar ik heb met José afgesproken dat wij donderdag (dan moeten we weer samen werken) allebei ons boekje helemaal af hebben. Mijn hoofd zit helemaal vol met leuke nieuwe ideeen (van Birgit) zoals je foto's printen op transparanten en het werken met tape. Birgit heeft ook een blog waar je al haar creaties kunt bewonderen: http://birgitkoopsen.typepad.com/ Natuurlijk hebben we ook nog even lekker geshopt in de scrapbookwinkel in Heesch. Kortom het was een SUPERDAG!

Gisteren heb ik ook een gezellig scapdagje gehad bij mij thuis samen met mijn 2 tantes en m'n nichtje Leonie. We zijn allemaal begonnen aan een leuk miniboekje. De resultaten waren erg verschillend, maar allemaal erg leuk. Ook dit project is nog niet af, dus kan ik nog niet laten zien. Maar zodra het klaar is zal ik de foto's showen.

Na al dit gescrap ben ik nu best wel een beetje moe, dus ga ik lekker op tijd onder de wol.
Welterusten en tot de volgende keer.